Ar putea exista viață pe luna lui Jupiter și misiunea asta o va căuta

0 0

Cercetătorii de pe Pământ caută permanent să afle dacă există sau nu viață pe alte planete, iar răspunsul s-ar putea afla pe luna lui Jupiter.

Atât NASA, cât și Agenția Spațială Europeană (ESA) au anunțat misiuni îndrăznețe care ne-ar putea lămuri dacă există sau nu viață în altă parte decât pe Pământ. Două nave spațiale urmează să exploreze ceea ce se consideră a fi una dintre cele mai ospitaliere lumi din sistemul nostru solar. Este vorba despre Europa, luna planetei gigant Jupiter.

Pe de-o parte, NASA va folosi pentru asta nava sa spațială numită Europa Clipper, care va ajunge în spațiu la începutul anilor 2030. De cealaltă parte, există și misiunea gândită de ESA. Agenția europeană a aprobat în aprilie dezvoltarea unei nave spațiale numită Jupiter Icy Moons Explorer (JUICE), programată să ajungă în sistemul planetei gigant în 2029.

NASA și ESA speră să găsească viață pe luna lui Jupiter

Inițial, cercetătorii credeau că orice formă de viață depinde de energia solară. Totuși, descoperirea unor ecosisteme pe fundurile oceanelor de pe Pământ le-a demonstrat acestora că acesta nu este cazul mereu și că poate exista viață și în medii complet izolate de Soare.

Astfel, oamenii de știință cred că ar putea exista viață microbială și în interiorul oceanelor de sub stratul superior de gheață de pe suprafața lunii lui Jupiter. Europa ar avea trei elemente esențiale care ar putea susține…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica