Ar fi trebuit să fie imposibil: averea hackerilor în Bitcoin, sechestrată de autorități

0 2

Autoritățile din Statele Unite ale Americii au reușit o performanță remarcabilă, după atacul ransomware asupra Colonial Pipeline, care a avut loc luna trecută.

Ca să înțelegi despre ce este vorba, trebuie să îți amintesc că, luna trecută, Colonial Pipeline -un sistem american de conducte petroliere care își are originea în Houston, Texas – a suferit un atac cibernetic ransomware care a afectat echipamentele computerizate ce gestionează sistemul.

Compania a răspuns atacului, oprind toate operațiunile conductei. Atacul a întrerupt aprovizionarea timp de câteva zile, provocând lipsa de combustibil, deoarece conducta transportă 45% din aprovizionarea cu motorină, benzină și combustibil de pe coasta de est.

De asemenea, compania a plătit cu ajutorul agenților FBI, o răscumpărare uriașă atacatorilor cibernetici, care au cerut o sumă de bani impresionantă, pentru a debloca sistemul.

Vorbim despre 75 bitcoin, sau 4,4 milioane de dolari. Acești bani ar fi ajuns la DarkSide, un grup de atacatori despre care investigatorii americani susțin că ar avea originea în Estul Europei, posibil în Rusia.

Important de menționat este că, de când a fost plătită răscumpărarea, valoarea Bitcoin a scăzut brusc.

FBI a recuperat o mare parte din răscumpărarea plătită de Colonial Pipeline atacatorilor cibernetici

Acum, Departamentul de Justiție din SUA a anunțat că a recuperat o mare parte din răscumpărarea plătită atacatorilor de către…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica