Aproape 3 milioane de elevi și preșcolari încep noul an școlar, în România: ce trebuie să știi

0 3

În România, 2,8 milioane de preșcolari și elevi merg încep astăzi cursurile într-unul din trei scenarii. Din cauza pandemiei de coronavirus, viața copiilor este cu totul alta.

Aproximativ 100.000 de copii din peste 260 de unități de învățământ încep școala în scenariul roșu. Asta înseamnă că vor desfășura cursuri în mediul online, exclusiv. În aproape 5000 de școli, copiii vor face cursuri online și la școală, prin rotație. Purtarea măștilor este obligatorie pentru toți copiii care calcă în interiorul unei unități de învățământ, începând cu clasele primare. Aceeași regulă este valabilă și pentru cadrele didactice.

Astăzi este prima zi în care elevii vor reveni la școală după o pauză de aproximativ șase luni, din 11 martie. Cursurile se vor desfășura într-unul din trei scenarii:

  • Scenariul verde – desfășurarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice
  • Scenariul galben – desfășurarea cursurilor cu prezența fizică parțială a elevilor și a cadrelor didactice și online parțial; excepție fac clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, care participă la cursuri zilnic cu prezență fizică (v. scenariul verde).
  • Scenariul roșu – desfășurarea cursurilor exclusiv online
Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica