Apple vrea să-și cumpere independența cu peste un miliard de dolari

0 4

În ultimii 10 ani, Apple s-a asigurat că e o companie tot mai puțin dependentă de furnizori. Cel mai mare pas l-a făcut cu procesoarele. Acum ar plănui o dezvoltare în zona în care are cele mai mare vulnerabilități.

Apple își dezvoltă procesoare proprii de câțiva ani. Nu sunt produse de companie, ci sunt optimizate de aceasta, astfel încât să le poată produce oriunde ar avea nevoie. Acum e următorul pas: divizie de rețelistică. În acest sens, ar vrea să cumpere de la Intel divizia pentru modemuri, iar suma ar fi peste un miliard de dolari.

De ce Apple are nevoie să-și dezvolte propriile modemuri

În 2019, Apple a încheiat o dispută cu Qualcomm și-a ajuns la mâna acestei companii pentru modemuri 5G pentru viitoarele telefoane. În perioada procesului, Apple lucra deja la 5G pentru iPhone, dar o făcea cu Intel. Și această companie, chiar dacă domină industria procesoarelor pentru calculatoare și laptopuri, nu are mari performanțe când vine vorba de 5G.

Noul standard telecom deja a fost implementat de Samsung și Huawei. Conform unor informații neoficiale, dacă Apple ar fi așteptat după Intel, primul iPhone 5G ar fi ajuns pe piață abia în 2021. Altfel, acum se va folosi de Qualcomm, doar că pe viitor vrea să evite așa ceva.

Aceasta e miza acum cu o divizie de modemuri. Dată fiind colaborarea pe care a avut-o deja cu Intel, e de înțeles de ce ar cumpăra bucata asta.

Cazul de acum e similar celui dinainte de primul iPhone….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica