Apple va susține că se confruntă cu concurență pe piața jocurilor video pentru a se apăra de acuzațiile antitrust ale Epic Games

0 0

Apple Inc a declarat că intenționează să susțină că se confruntă cu o concurență abundentă pe piață pentru tranzacțiile de jocuri video pentru a se apăra împotriva acuzațiilor antitrust ale Epic Games, producătorul „Fortnite”, a declarat joi producătorul de iPhone.

Epic a dat în judecată Apple anul trecut în instanța federală din California, susținând comisioanele de la 15% la 30% pe care Apple le percepe pentru utilizarea sistemelor sale de plată în aplicație și practica de lungă durată a Apple de a exercita controlul asupra aplicațiilor care pot fi instalate pe dispozitivele sale – comportament anticoncurențial. Disputa a apărut după ce Epic a încercat să implementeze propriul său sistem de plată în aplicație în popularul joc „Fortnite”, iar Apple a interzis ulterior jocul în App Store.

Cazul urmează să fie audiat în luna mai în Oakland, California, de către judecătorul de district al SUA, Yvonne Gonzalez Rogers, care va trebui să se pronunțe asupra noțiunii de „piață” care este cea corectă pentru analiza mișcărilor Apple pentru semne de conduită anticoncurențială.

Epic și-a încadrat cazul în jurul ideii că iPhone-urile Apple, cu o bază instalată de peste 1 miliard de utilizatori, reprezintă propria lor piață distinctă pentru dezvoltatorii de software. Epic a susținut că Apple are puterea de monopol asupra acelei piețe, deoarece decide modul în care utilizatorii pot instala software…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica