Apple renunta la o investitie de 850 milioane de euro

0 344

Zilele trecute compania Apple a anuntat ca renunta la constructia unui centru de date in Irlanda. Investitia s-ar fi ridicat la suma de 850 milioane de euro, insa gigantul american s-a impotmolit din cauza unor aprobari pentru acest proiect, dupa ce au fost contestate in justitie. Mai multe persoane ingrijorate din cauza repercursiunilor asupra mediului au actionat in justitie si au avut castig de cauza.

Proiectul celor de la Apple a prins contur in 2015 atunci cand au anuntat intentia de a contrui un centru de date in zona Athenry. Acest centru ar fi trebuit sa se intinda pe o suprafata de 166.000 de metri patrati in zona rurala.

„În pofida eforturilor noastre, întârzierile apărute în procesul de aprobare ne-au forţat să ne schimbăm planurile şi nu vom mai putea avansa cu acest proiect. Chiar dacă este dezamăgitor, acest eşec nu ne va modifica entuziasmul pentru viitoare proiecte în Irlanda”, a subliniat Apple, precizând că a investit peste 550 milioane de euro în Irlanda în ultimii doi ani.

Source Protv
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica