Apple primește o nouă lovitură: ce e „nota de plată” de 113 milioane de dolari

0 2

Apple e un gigant în lumea digitală, dar nu înseamnă că e ferit de probleme și că nu poate fi atins sub nicio formă. Cea mai recentă ”notă de plată” se ridică la 113 milioane de dolari.

Apple e un brand apreciat de mulți la nivel mondial, iar aceștia se declară nu doar încântaț, ci și fani ai companiei. Numai că americanii mai fac și greșeli și reușesc să-și enerveze utilizatorii. Așa s-a întâmplat atunci când a încetinit intenționat performanțele telefoanelor pentru a masca probleme cu bateria.

Se întâmpla în 2016, dar nota de plată a venit acum. Și nu e deloc mică.

Apple, de acord să plătească 113 milioane de dolari

Compania americană a acceptat să plătească această sumă tocmai pentru a rezolva un litigiu cu avocaţi generali din 34 de state americane. Ei s-au adresat instanței și au acuzat producătorul de rele practici. Practic, ca să ascundă faptul că unele modele au probleme cu bateria, a apelat la diverse tehnici.

Apple a încetinit performanţele dispozitivului pentru a masca aceste probleme. Suma va fi împărţită între California şi alte 33 de state americane, a precizat miercuri procurorul general Xavier Becerra.

„Acordul convenit astăzi asigură accesul la informaţii pentru consumatori pentru a cumpăra şi utiliza produsele Apple”, a precizat Becerra.

Acordul semnat de statele care au depus plângeri, în principal Arizona, Arkansas şi Indiana, este diferit de procedura în nume colectiv în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica