Apple, mai transparentă ca niciodată: ce decizie a luat gigantul din Cupertino și cum te afectează

0 0

Gigantul tehnologic din Cupertino este cunoscut pentru politica sa corporativă discretă. Dar acum, Apple a transmis un mesaj surprinzător.

Așadar, Apple a transmis angajaților că pot discuta despre salarii, orele lucrate și condițiile de muncă, transmite Reuters. Notificarea a venit în timp ce unii angajați au presat Apple să facă mai mult pentru a se asigura că nu există diferențe de salarizare inechitabile în cadrul companiei.

Într-o postare pe un site intern, Apple a spus că politicile sale nu îi împiedică pe angajați să ”vorbească liber” despre condițiile de muncă.

”Încurajăm orice angajat cu preocupări să le exprime într-un mod în care se simte cel mai confortabil, intern sau extern”, se arată în postare.

Politica de conduită în afaceri a Apple includea deja un limbaj potrivit căruia angajații nu au fost restricționați în ceea ce privește dreptul de a discuta despre salarii, orele și condițiile de muncă, care este în general protejat de legislația SUA.

Însă angajații care au vorbit în ultimele luni s-au confruntat cu rezistență, a declarat fostul manager de program Apple, Janneke Parrish. Parrish, care a fost concediată după ce a jucat un rol principal în activismul angajaților, a spus că speră că mesajul Apple le va ușura calea celorlalți.

”Primul pas este să ne asigurăm că oamenii sunt conștienți de drepturile lor”, a spus ea.

Apple a declarat anterior că nu discută probleme…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica