Apple, într-un nou scandal despre baterii de iPhone: ce scuză au mai găsit americanii

0 6


Apple a fost implicată în mai multe scandaluri de proporții globale în ultimii ani, iar cel mai recent dintre ele vizează înlocuirea bateriilor la iPhone într-un service care nu este oficial.

S-a dovedit în mai multe situații în trecut faptul că Apple face eforturi supraomenești pentru a te convinge să nu-ți repari gadgeturile producătorului decât la un service autorizat. În mod previzibil, de cele mai multe ori, o reparație la Apple este semnificativ mai scumpă decât în altă parte.

Gigantul din Cupertino a pierdut și un proces în acest sens în Statele Unite intitulat sugestiv ”dreptul la reparație”.  Subiectul procesului a constat în faptul că gigantul condus de Tim Cook trebuie să furnizeze componente originale service-urilor care își doresc să repare terminale Apple.

Cu toate acestea, în urmă cu aproximativ o săptămână, a ieșit la iveală o nouă practică a americanilor de a descuraja înlocuirea bateriei la un alt service decât cele recomandate și certificate de Apple. Din câte se pare, dacă îți schimbi bateria pentru a-ți îmbunătăți performanța smartphone-ului din dotare, vei întâmpina mesajul din captura de ecran de mai jos la secțiunea de sănătate a bateriei din meniul Configurări. Este vorba de un mesaj de eroare prin care ți se atrage atenția că este posibil ca bateria din telefonul tău să nu fie originală. Din acest motiv, nu-ți mai este afișat gradul de uzură al acumulatorului.

”Luăm…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica