Apple dă o lecție de popularitate, din nou: cum a ajuns peste Google, Facebook și Microsoft

0 0

Apple are deja de câțiva ani buni o poziție privilegiată în piața globală de tech. Gigantul co-fondat de Steve Jobs și Steve Wozniak este însă semnificativ mai puternic decât ai fi tentat să crezi.

La finalul acestei săptămâni, a ajuns online clasamentul Interbrand – Best Global Brands 2021. Clasamentul nu suferă schimbări majore față de anul trecut, mai ales când vine vorba de primele poziții. Dincolo de pozițiile din top, însă, mai impresionante sunt valorile din spatele unor branduri precum Apple, Amazon sau Microsoft.

2021, anul dominat de tehnologie, cu Apple în frunte

La nivel global, ultimii doi ani au fost foarte benefici pentru giganți din tech. În fiecare colț al mapamondului s-au înregistrat schimbări importante economice, sociale și tehnologice, iar cineva trebuie să câștige din asta. Pentru a înțelege mai bine ce s-a schimbat și ce a rămas la fel în privința puterii economice, este suficient să arunci o privire pe 2021 Best Global Brands.

Ca referință, comparativ cu 2020, creșterea celor mai puternice branduri de la nivel global a fost de peste 300 de miliarde de dolari. Anul trecut, ocupanții primelor 100 de poziții din acest top realizat de Interbrand valorau 2.326 miliarde de dolari. Acum, au ajuns la 2.667 miliarde de dolari, creșterea fiind de aproximativ 15%. Dacă nu era evident că pandemia și criza globală de cipuri este bună pentru unii, creșterea de la 2019 la 2020 a fost de 9%.

Primele trei…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica