Apple a primit permisiunea de la UE pentru achizitionarea aplicatiei Shazam

0 1.384

Compania Apple a aratat interes pentru achizitonarea aplicatiei Shazam inca de la finalul anului trecut. Tranzactia a fost oprita pana in prezent de Uniunea Europeana pentru a investiga impactul pe care aceasta achizitie l-ar avea asupra industriei de distributie digitala de muzica.

La finalul investigatiei s-a ajuns la concluzia ca nu sunt incompabilitati, asa ca Apple poate cumpara compania britanica fara alte piedici.

Shazam este o aplicatie prin intermediul careia utilizatorii pot identifica muzica disponibila pe mai multe platforme. Pe langa asta poate identifica muzica de pe fundal in doar cateva secunde, analizand cu baza de date din mediul online. Dupa ce Shazam identifica melodia, utilizatorul este redirectionat catre siteurile unde poate asculta sau cumpara piesa. Daca Apple achizitioneaza aplicatia, utilizatorii vor fi indrumati catre Apple Music, Spotify sau Google Music. Avantajul va fi de partea aplicatiei pe care Apple o detine.

Apple poate folosi baza de date Shazam pentru a atrage mai multi clienti pentru serviciile lor. Compania ar urma sa plateasca suma de 400 de milioane de dolari in schimbul companiei britanice care detine Shazam.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica