Aplicatiile de pe iOS vor rula si pe macOS

0 323

Apple a prezentat in cadrul WWDC 2018 noile actualizari aduse sistemelor de operare ale companiei. S-a discutat atat despre iOS cat si despre celealte sisteme de operare precum watchOS, tvOS si macOS. In cadrul acestui eveniment Apple a punctat mai ales pe sistemul de operare macOS pentru care a anuntat si o versiune actualizata Mojave. Noul sistem de operare macOS Mojave vine cu modificari la interfata, aplicatii noi integrate in platforma dar si o noutate la care nu se astepta nimeni: rularea aplicatiilor iOS.

Compania Apple a relatat faptul ca se lucreaza in prezent la integrarea aplicatiilor iOS si pe macOS. In prezent aplicatiile iOS care sunt disponibile si pe sistemul de operare macOS sunt Apple News, Voice Memos, Stocks si Home. Cele 4 aplicatii au fost mutate fara prea multe probleme si pe macOS si pot fi utilizate folosind mouse-ul sau tastatura, desi in mod normal ele ruleaza folosind gesturile touchscreen.

Am putea spune ca ideea este preluata de la ceilalti giganti din industrie care au abordat acest gen de compilare a aplicatiilor pe toate sistemele de operare. De exemplu, Microsoft a legat aplicatiile UWP atat pe Windows 10, Windows 10 Mobile cat si pe Xbox One, in timp ce Google a facut disponibile mai multe aplicatii Android si pe Chrome OS. Abia din anul 2019 dezvoltatorii de aplicatii pe iOS vor putea sa le publice si in Mac AppStore.

 

 

Source Go4IT
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica