Aplicația spyware folosită la nivel înalt: președintele urmărit cu Pegasus

0 1

Aplicația spyware a grupului NSO ar fi putut fi utilizată pentru supravegherea politicineilor de nivel înalt din întreaga lume. Ultimele rapoarte arată că acest program ar putea include și mai mulți șefi de stat.

De ani de zile, firma de supraveghere israeliană a fost acuzată că și-a vândut spyware-ul către guverne corupte, permițându-le astfel să spioneze disidenți politici, avocați pentru drepturile omului și jurnaliști. Aceste acuzații au câștigat atenție la nivel mondial în ultimele zile. Totuși, odată cu lansarea „The Pegasus Project”, o investigație a fost realizată de un consorțiu internațional de jurnaliști și cercetători cu privire la proliferarea globală a malware-ului comercial al firmei.

Cheia anchetei a fost o listă cu aproximativ 50.000 de înregistrări telefonice, care, potrivit reporterilor și cercetătorilor, ar putea reprezenta ținte sau potențiale ținte de supraveghere prin intermediul produsului spyware marca Pegasus. Acum, se arată că aceste numere de telefon aparțin și a unor șefi de stat, inclusiv prim-miniștri și regele Marocului.

„Noile dovezi descoperite de Proiectul Pegasus au arătat că numerele de telefon pentru 14 șefi de stat, inclusiv președintele francez Emmanuel Macron, pakistanezul Imran Khan și sud-africanul Cyril Ramaphosa, precum și sute de oficiali guvernamentali, au fost selectați ca oameni de interes de către clienții companiei NSO Group ”, a declarat organizația…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica