Aplicația care te infectează cu viruși când piratezi jocuri sau filme

0 7

Dacă obișnuiești să piratezi filme sau jocuri video, atunci ar fi cazul să fii atent la această aplicație care-ți infectează calculatorul cu viruși.

Infractorii din spatele amenințării Scranos schimbă metoda de atac și au creat o aplicație ce-ți infectează calculatorul cu viruși. Din păcate, rata mare de piraterie din țară face ca România să rămână o țintă bună.

Atacatorii care puseseră tunurile pe țări în care pirateria e în floare au schimbat mecanismul de infectare a victimelor ca să se ascundă și să își asigure persistența pe dispozitive.

Dacă inițial Scranos infecta victime prin programe aparent legitime disponibile pe site-uri de piraterie, precum e-readere, playere video, drivere sau chiar soluții de securitate, acum amenințarea este diseminată printr-o aplicație nouă, denumită CClear, care, în teorie, optimizează funcționarea calculatorului.

Atacatorii mizează pe denumirea similară cu CCleaner, un instrument legitim binecunoscut, ca să determine utilizatorii să instaleze programul infectat.

Ce se întâmplă dacă instalezi aplicația CClear

Scranos sustrăgea toate parolele și informațiile bancare ale victimelor și le compromitea activitatea pe rețelele de socializare. Astfel, noul Scranos permite atacatorilor să redirecționeze traficul de pe orice site accesat de utilizator către cele proprii și, în plus, să injecteze cod în paginile vizitate ca să afișeze reclame.

După ce instalează…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica