Anxietatea apelurilor telefonice: de ce o avem atât de mulți dintre noi și cum să o depășim

0 2

A rămâne în contact cu cei dragi fără a-i vedea în persoană a devenit și mai important în timpul pandemiei. Dar pentru unii oameni, efectuarea sau primirea de apeluri este o experiență stresantă. Anxietatea telefonică – sau telefobia – este frica și evitarea conversațiilor telefonice și este frecventă în rândul celor cu tulburare de anxietate socială.

A avea ură față de telefon nu înseamnă neapărat că ai anxietate de telefon, deși cele două pot fi interconectate. Există, desigur, multe persoane cărora nu le place să facă sau să primească apeluri. Dar dacă această antipatie te face să simți anumite simptome, este posibil să ai anxietate de telefon.

Unele simptome emoționale ale anxietății telefonului includ întârzierea sau evitarea apelurilor din cauza anxietății sporite, senzația de nervozitate, în timpul și după apel și îngrijorarea cu privire la ceea ce vei spune. Simptomele fizice includ greață, creșterea ritmului cardiac, dificultăți de respirație, amețeli și tensiune musculară.

Dacă te simți așa, nu ești singurul. Un sondaj din 2019 realizat de oamenii de știință din Marea Britanie a constatat că 76% dintre mileniali și 40% dintre baby boomers au gânduri anxioase când le sună telefonul sau când trebuie să efectueze un apel. Din această cauză, 61% dintre mileniali ar evita complet apelurile, comparativ cu 42% din baby boomers.

Anxietatea telefonică este cu atât mai dificilă în pandemie

A…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica