Anunțul lui Firea pentru bucureșteni: ce autobuze vor circula în Capitală

0 10


Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat că pe străzile din București vor ajunge 130 de autobuze noi. Acestea sunt diferite de cele pe care deja le știi la un capitol foarte important. Din păcate, nu sunt încă 100% electrice.

Gabriela Firea a anunțat că a fost finalizată achiziţia derulată de Primăria Capitalei pentru autobuze noi care să fie folosite de STB. Astfel, e vorba de 130 de noi autobuze, de tip hibrid. Câştigătorul licitaţiei este Mercedes – Benz. Autobuzul care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid. Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA.

Autobuzul a primit premiul „Bus of the year 2019”, acordat în cadrul evenimentului IAA 2018. Garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani şi 480.000 de km, garanție de tip Full Warranty.

Ce mai pregătește Firea pentru București

Conform anunțului Gabrielei Firea, este în curs de atribuire contractele pentru alte 300 de noi mijloace de transport. Aici intră 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice. Acestea sunt, în acest moment, în diverse etape de evaluare și pentru care o parte din finanțare este asigurată din fonduri nerambursabile.

În cazul acestor autobuze hibrid, potrivit contractului, livrarea se va face din mai 2020. Se va întinde pe o perioadă de opt luni, împărțită astfel: primul autobuz va fi livrat în mai 2020 pentru omologare. Ulterior, timp de șase luni,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica