Anunțul ING Bank pentru clienți: ce e PSD2 și care sunt schimbările produse

0 9

ING Bank a transmis o informare pentru toți clienții. Vor fi făcute câteva schimbări destul de mari pentru internet banking și e-commerce. Banca susține că, din 14 septembrie, vor fi aplicate prevederile Regulamentului Delegat (UE) 2018/389. Acestea completează Directiva UE nr. 2366/2015 a Parlamentului European și a Consiliului (PSD2). Vor fi afectate, în bine, standardele tehnice de reglementare pentru autentificarea strictă a clienților și standardele deschise, comune și sigure de comunicare (Regulamentul UE).

Ce e PSD2? Pe scurt, PSD2 actul normativ european care reglementează serviciile de plată. Principalul scop este îmbunătățirea standardelor pe baza cărora se efectuează plățile în Spațiul Economic European. Teoretic, ar stimula și inovația pe piața serviciilor de plăți. Astfel, acestea ar deveni mai sigure și mai eficiente.

Directiva urmează să fie transpusă în legislația internă în perioada următoare. Regulamentul stabilește cerințele tehnice și măsurile de securitate pentru autentificarea strictă a clienților (SCA) și pentru comunicarea în condiții de siguranță cu terții prestatori de servicii de plată (Terți PSP). Conform PSD2, aceștia vor putea oferi consumatorilor, la cererea și pe baza consimțământului lor, noi tipuri de servicii de plată, cu privire la conturile de plăți accesibile online ale consumatorilor deschise la bănci sau la alți prestatori.

Așa că ING Bank a anunțat schimbările…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica