Anunțul Google: închide serviciul prin care ai fi putut avea semnal mai bun

0 7

Ce lună ar fi aia fără Google care închide un serviciu? De unele știai, le foloseai, altele erau anonime și îmbunătățeau anumite opțiuni. Așa e cazul cu Mobile Network Insights. Probabil n-ai auzit până acum de așa ceva, dar era o opțiune cu ceva utilitate.

Pe fondul îngrijorărilor cu privire la spionatul utilizatorilor, Alphabet, compania care controlează Google, a decis să limiteze posibilele surse de probleme. Așa e cazul cu Mobile Network Insights. Acum e percepută drept o intruziune în viața utilizatorilor. Teama e că datele colectate şi transmise în mod automat pot fi folosite şi în alte scopuri.

Ce făcea Google cu MNI pentru îmbunătățirea rețelelor 4G

Pe scurt, MNI era un fel de generator al hărții intensității semnalului GSM. Astfel, o hartă pe care vezi puterea semnalului şi viteza conexiunii de date îți spune unde să lucrezi mai mult, ca operator, ca să îmbunătățești experiența. Deși datele transmise automat erau anonimizate şi transmise doar cu acordul utilizatorilor, Google n-ar vrea să fie în centrul unui nou scandal despre încălcarea intimității.

MNI a fost introdusă de Google în martie 2017 și, ca aproape toate serviciile sale, a fost oferită gratis operatorilor și distribuitorilor. Cum în lume sunt activate peste două miliarde de dispozitive cu Android, e evident de ce compania a vrut o astfel de aplicație. Ca pondere, Android e pe 75% din telefoanele inteligente.

Google nu a furnizat un…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica