Anunțul Dacia care prefigurează un dezastru: ce se întâmplă cu vânzările

0 5

Dacia tocmai ce și-a făcut publice datele pentru octombrie pe piețele europene. Iar Brexit cam dă peste cap planurile constructorului auto de la Mioveni.

Dacia e o mașină ieftină în comparație cu alte mașini din gama ei. Modele ca Duster, Logan și Sandero s-au vândut bine nu numai pe piața din România, ci și în străinătate. Piețele europene, începând cu Marea Britanie și terminând cu Italia și Spania reprezintă o sursă foarte bună de venit pentru producătorul aflat în curtea Renault.

Iar asta se vede în cifre. Numai că există și niște factori externi, care nu țin de strategia Dacia. Tensiunile de ordin politic sau alte schimbări în arhitectura europeană sunt imprevizibile și pot schimba totul. Brexit e doar unul dintre ele.

Brexit a pus frână Dacia

Marea Britanie ar fi trebuit să părăsească UE pe 31 octombrie. Nu s-a întâmplat pentru că premierul britanic s-a înțeles cu oficialii europeni. Iar Bruxellesul a împins acest termen până la 31 ianuarie 2020.

Dar aceste tensiuni politice s-au simțit în bilanțurile constructorului auto autohton. Vânzările Dacia au scăzut în Marea Britanie cu aproape 28% în luna octombrie, adică luna care ar fi trebuit să fie ultima în care Regatul să fie parte din UE.

De fapt, ceea ce s-a întâmplat cu Dacia a fost valabil și pentru restul producătorilor. Vânzările de maşini noi, per totatl, au scăzut în Marea Britanie cu 6,7%  luna trecută, pe fondul unui declin de 13%…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica