Anunțul care vizează direct Orange, Digi, Vodafone și Telekom: România trece la 5G. Acum știm când se întâmplă

0 2

România va încerca să recupereze în 2020 în domeniul 5G. Deocamdată, n-am avut nicio licitație prin care operatorii să acceseze noile frecvențe. ANCOM a anunțat acum când organizează licitația.

ANCOM a transmis în 2019 că licitația pentru spectrul 5G va fi organizată în 2020. Dar, până acum, n-a fost nicio perioadă fixată. Eduard Lovin, vicepreşedintele ANCOM, a venit cu explicații.

Conform acestuia, în trimestrul trei din 2020 va fi pregătită documentația. Apoi, licitația pentru 5G ar fi derulată în ultimele trei luni din an.

„Sperăm că în trimestrul 4 al anului în curs vom acorda licenţele pentru spectrul suplimentar 5G. Am considerat că este mai sigur să amânăn pentru finalul acestui an. Ne dorim ca toată documentaţia să fie adoptată până în trimestrul 3 al acestui an.”
Eduard Lovin

Dar România are deja 5G. Cum e posibil? Operatori ca Digi | RCS-RDS, Orange și Vodafone au anunțat deja conectivitate 5G. Doar că e o problemă: punctele de acces la internet de mare viteză sunt construite pe infrastructura 4G.

Licitația oficială ar permite însă o dezvoltare a rețelei dincolo de limitele infrastructurii de acum.

Cât o să însemne 5G în bani

Într-o analiză din noiembrie 2019, ANCOM a spus că impactul pe care 5G îl va avea asupra economiei din România este imens. Autoritatea susține că poate genera venituri de aproape 4,3 miliarde de euro și crearea a peste 252.000 locuri de muncă.

Totodată, până…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica