Anunț NASA: Cum va afecta fumul din Australia toată planeta, inclusiv România

0 1

Australia se confruntă în prezent cu incendii devastatoare, iar acum NASA anunță că acestea ar putea afecta toată planeta, inclusiv țara noastră.

Incendiile din Australia au afectat deja o mare parte din suprafața sa și reprezintă un pericol atât pentru vegetație și faună, cât și pentru oameni.

Agenția spațială americană a anunțat că fumul cauzat de acestea va ajunge pe toată suprafața globului, ceea ce înseamnă că va ajunge să afecteze și țara noastră. Declarația oficială NASA menționează că „Fumul este de așteptat să facă cel puțin un circuit întreg în jurul globului”.

Experții spun că intensitatea neașteptată a acestor incendii din Australia a fost exacerbată din cauza schimbărilor climatice cu care planeta noastră se confruntă la momentul actual.

NASA spune că flăcările au fost atât de mari încât au produs o serie de așa-numite furtuni generate de foc. Aceste fenomene meteorologice neobișnuite pot genera fulgere, vânturi foarte puternice și chiar grindină acoperită cu funingine. Din cauza vântului puternic, fumul cauzat de incendii a ajuns în stratosferă, la înălțimi de până la 17,7 kilometri.

Cum ne va afecta fumul cauzat de incendii din Australia în România

Din momentul în care fumul ajunge în stratosferă, acesta poate călătorii pe distanțe foarte lungi, foarte departe de sursa originală. În acest fel, poate afecta condițiile atmosferice de pe tot globul, menționează


Citeste continuarea
aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica