Anularea cumulării pensiei cu salariul, o fantezie frumoasă: categoriile care se vor bucura de amândouă și de ce

0 0

De câteva săptămâni, guvernanții se băteau cu pumnul în piept că vor anula cumularea pensiilor cu salariul în cazul unui număr foarte mare de români. Legea a trecut însă de guvern, iar categorii important au rămas în continuare cu acest privilegiu.

Primarii, parlamentarii sau miniștrii pot cumula pensia cu salariul potrivit unei excepții din proiectul de lege adoptat miercuri de Guvern care prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani și elimină cumulul pensiei cu salariul la bugetari. Mai exact este vorba de persoanele alese în funcții de autoritate sau demnitate publică sau celor pentru care durata mandatului este prevăzută de Constituție. Acestea sunt exceptate de la interdicția de a cumula pensia cu salariul.

Conform datelor furnizate de ministrul Muncii, motivul pentru aceste excepții este de  a respecta o decizie a Curții Constituționale. Practic, acelea cazuri vor rămâne neschimbate cum, de altfel, nici pensiile speciale ale magistraților nu vor pleca nicăieri, vreodată.

Dacă ești curios de particularitățile prin care Guvernul și-a protejat apropiații de anularea cumulării pensiei cu salariul, acestea au fost incluse în articolul 6 al noii legi, iar detaliile le poți vedea integral mai jos:
  • a) persoanelor alese în funcții de autoritate sau demnitate publică sau celor pentru care durata mandatului este prevăzută de Constituție;
  • b) persoanelor care beneficiază de drepturi de autor în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica