Anomalia din centrul Pământului, posibil motiv de îngrijorare: opinia cercetătorilor

0 1

Cercetătorii au realizat un studiu în urma căruia, au constatat o anomalie în centrul Pământului. Fenomenul inexplicabil pare să dea mari bătăi de cap experților în domeniu.

Oamenii de știință din cadrul Universității California, din Berkely, Statele Unite, au avut de-a face cu o descoperire fără explicație, cu privire la interiorul Pământului. Astfel, se pare că adâncul planetei, a crescut mai mult decât se aștepta, în regiunea care se află sub Marea Banda, din Indonezia.

Momentan, experții în domeniu nu au o explicație pentru acest fenomen care, ridică multe semne de întrebare. Studiul în cauză, a fost publica în publicația Nature Geoscience și dezvăluie faptul că, răcirea fierului lichid aflat în interiorul Terrei, a început acum 500 de milioane de ani.

Această creștere inegală care a fost detectată în cadrul studiului, nu deformează miezul fierului solid atât timp cât exteriorul acestuia se cristalizează. O ipoteză a oamenilor de știință constă în faptul că ceva îndepărtează căldura din miezul exterior sau din scoarța terestră chiar sub Marea Banda.

Schimbarea din centrul Pământului cauzează îngrijorări

În expansiunea inegală a nucleului Pământului este implicată și variația de temperatură a câmpului magnetic. Aceasta are rolul de a crea un strat protector împotriva radiației solare. Datorită dispersării căldurii din miezul interior este provocat procesul de convecție din stratul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica