Anomalia bizară descoperită de cercetători pe Lună: ce se ascunde sub suprafață?

0 2

Oamenii de știință au descoperit ceva ciudat îngropat la 290 de kilometri sub suprafața lunară. În timp ce descoperirea sună foarte asemănătoare cu începutul filmului lui Stanley Kubrick, “2001: A Space Odyssey”, oamenii de știință au o explicație mult mai științifică pentru această anomalie anume.

În loc de un monolit extraterestru, oamenii de știință cred că este, de fapt, o cantitate estimată de 4,8 miliarde de kilograme de metal – un depozit format din resturi de șrapnel dintr-un impact al unui asteroid.

„Imaginați-vă că ați luat o grămadă de metal de cinci ori mai mare decât Big Island din Hawaii și ați îngropa-o sub pământ. Aceasta este aproximativ masa neașteptată pe care am detectat-o”, a declarat Peter B. James, profesor asistent la Universitatea Baylor care a fost implicat în studiu, într-o declarație de atunci. Cercetarea a fost publicată în revista Geophysical Research Letters.

Zăcământul se află sub cel mai mare crater de impact al Lunii, bazinul Polului Sud-Aitken, care măsoară în sine 2.000 de kilometri. Aceste tipuri de marcaje lunare nu sunt neobișnuite pentru Lună (dovadă fiind suprafața sa craterică iconică) și sunt mai bine conservate decât Pământul, datorită lipsei de eroziune tectonică sau vulcanism al Lunii.

A fost descoperită când oamenii de știință de la NASA revizuiau informații despre interiorul Lunii adunate din misiunea GRAIL în 2011

„Când am combinat acele date cu…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica