Animalul dispărut de 30 de ani are, la propriu, o nouă șansă la viață. Cum a fost posibil

0 0

Pentru prima dată, oamenii de știință au clonat un organism de pe lista SUA a speciilor pe cale de dispariție: un dihor cu picioare negre pe care l-au numit Elizabeth Ann.

Elizabeth Ann s-a născut pe 10 decembrie și, din câte știu oamenii de știință din cadrul Fish and Wildlife Service, este o tânără creatură perfect sănătoasă și plină de viață, relatează The Associated Press.

Această premieră sugerează că clonarea ar putea servi ca o modalitate de a ajuta la redarea vieții unor specii aflate la un pas de dispariție totală. Tehnologia de clonare nu este în niciun caz nouă, dar progresele recente fac din aceasta un instrument viabil și nu o ciudățenie științifică.

Un dihor a fost clonat, ca să salveze specia

În acest caz, oamenii de știință de la Fish and Wildlife Service, precum și organizația de conservare Revive & Restore au folosit genele unui dihor care a murit acum 30 de ani pentru a o clona pe Elizabeth Ann, potrivit AP. Și în timp ce mama dihorului este blândă, Elizabeth Ann se comportă ca un animal sălbatic, făcând posibil să supraviețuiască în afara unui laborator.

„Cum putem aplica, de fapt, unele dintre aceste progrese în știință pentru conservare? Deoarece conservarea are…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica