Animalele de casă, tratamente antistres: la ce concluzie au ajuns cercetătorii

0 5

În cazul în care ți se pare că interacțiunea cu un animal de companie te ajută să te relaxezi, nu ești singurul. Un nou studiu atestă beneficiile mângâierii și jucatului cu câini sau pisici.

Este imposibil să nu te fi gândit la un moment dat să-ți cumperi un câine sau o pisică. Indiferent cât de aglomerat îți este programul și cât de puțin timp petreci pe acasă, în sufletul nostru, fiecare conștientizează că are doar de câștigat din prezența în cămin a unei vietăți patrupede. Un studiu a încercat să ateste fără echivoc beneficiile interacțiunii cu un animal de casă, dincolo de sentimentul nostru.

Un grup de cercetători de la Universitatea de Stat din Washington au demonstrat că, pe lângă faptul că animalele de companie îmbunătățesc starea de spirit a proprietarului, facilitează scăderea nivelului de stres. 

”Doar 10 minute pot avea un impact semnificativ”, a explicat Patricia Pendry, un profesor în cadrul departamentului de dezvoltare umană din cadrul Universității de Stat din Washingston. ”Studenții din studiul nostru care au interacționat cu câini și pisici au simțit o reducere semnificativă a cantității de cortisol din organism, un hormon important al stresului.”

O lucrare pe marginea subiectului a fost publicată de către profesoară în colaborare cu un student absolvent, Jayme Vandagriff, în publicația AERA Open. AERA provine de la Asociația de Cercetare Educațională Americană. Acesta…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica