Android, vestea pe care o asteaptă toți utilizatorii: ce s-a schimbat pe telefonul tău

0 1

Google a făcut o treabă foarte bună în ultimii ani în implementarea unor mecanisme pentru a preveni abuzul de permisiuni printre aplicațiile de Android.

Până nu demult, instalai o aplicație aparent banală și, fără să-ți dai seama, i-ai adat acces la agenda ta, locație, istoricul de conversații, microfon, cameră și multe alte particularități tehnice. Pentru soluția măcar parțial acel abuz, Google a făcut mai multe schimbări în Android și Google Play. Deși a durat un pic până să se vadă rezultatele, acum, au devenit evidente numeroase beneficii.

În 2019, a scăzut cu 98% numărul programelor care, după ce le instalezi solicită permisiunea pentru accesul la SMS-uri și istoricul de conversații. Cu alte cuvinte, schimbarea din octombrie 2018 a avut efectul scontat. Restul de 2% reprezintă, în mod cât se poate de autentic, aplicații care au nevoie de acele informații pentru a funcționa în condiții normale, pentru a-și face treaba.

Un alt beneficiu important care a ieșit la iveală ca o consecință a schimbărilor Google constă într-o filtrare semnificativ mai eficientă a programelor care pot fi descărcate din Google Play Store. Nu mai puțin de 790.000 de aplicații care încarcă termenii de utilizare ai Google nu au mai ajuns în magazinul virtual al companiei.

Până și particularitatea introdusă în luna mai 2019, care forța dezvoltatorii să spună dacă aplicațiile lor sunt sau nu destinate copiilor a fost una…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica