Analize și consultații gratuite în România: ce beneficii ai cu asigurarea de sănătate de la stat

0 0

În România poți beneficia de analize și consultații gratuite. Iată ce beneficii ai cu asigurarea de sănătate de la stat.

Atât cei asigurați în sistemul de sănătate de stat, cât și cei care nu au asigurare pot beneficia, potrivit pachetelor medicale valabile pentru perioada 2021-2022, în mod gratuit, de anumite servicii medicale în ambulatoriu, în clinicile de stat, potrivit Avocatnet.ro.

Astfel, dacă persoanele neasigurate beneficiază doar de servicii medicale pentru situațiile de urgență medico-chirurgicală, de supravegherea și depistarea bolilor cu potențial endemoepidemic și de consultații pentru supravegherea evoluției sarcinii și lăuziei, persoanele asigurate se bucură de mai multe tipuri de servicii medicale, oferite în mod gratuit în cadrul clinicilor de stat, fără spitalizare.

Tipurile de servicii medicale gratuite pe care pacienții asigurați și cei neasigurați le pot primi în clinicile de stat, fără a se interna, sunt incluse în pachetul minimal, din cadrul pachetelor medicale de stat pentru anii 2021-2022. Acestea sunt cuprinse în HG nr. 696/2021, care se aplică de la 1 iulie.

De ce analize și consultații gratuite poți beneficia

Astfel, cei care nu sunt asigurați în sistemul public de sănătate beneficiază, totuși, de un pachet minimal de servicii medicale care include, printre altele, și o serie de servicii medicale oferite de la stat în mod gratuit, în ambulatoriu.

Printre acestea se numără…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica