Analistul care crede că Netflix se va duce în cap: pe ce se bazează

0 0

Netflix e pe val de la izbucnirea pandemiei. Multă lume a stat acasă și platforma video de streaming a adunat și mai mulți abonați. Și totuși există analiști care nu prevăd un viitor prea bun pentru serviciul care, probabil, ți-a fost extrem de util în această perioadă.

Netflix e serviciul care a explodat din punct de vedere al abonaților pe timpul pandemiei. A fost preferat de și mai multă lume, tocmai pentru că oferă conținut variat, extrem de util în perioada în care oamenii stau acasă. Așadar, la prima vedere ai crede că Netflix e viitorul.

Există, însă, și analiști sceptici. Care pariază împotriva gigantului din zona de streaming video. Iată argumentele sale.

Care-s argumentele celui care pariază împotriva Netflix

Neil Macker e analist financiar și lucrează pentru Morningstar. El crede că lumea n-ar trebui să cumpere acțiuni Netflix, pentru că succesul nu va fi de lungă durată. Și vine cu câteva argumente.

În primul rând, spune el, numerarul companiei a fost negativ pentru mai mulți ani la rând. Cu alte cuvinte, nu există lichidități, ci doar bani primiți și mutați în altă parte. Așadar, fundația n-ar fi solidă, ceea ce înseamnă că totul s-ar putea prăbuși imediat. De asemenea, cheltuielile sunt foarte mari.

Cu alte cuvinte, Netflix rostogolește din ce în ce mai mulți bani, dar fără să-și consolideze baza, considerată esențială de Neil Macker. Pe mai departe, apar și alte probleme.

Piața…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica