ANAF intră în rândul lumii moderne: cum te înregistrezi video și cum eviți plata la ghișeu

0 0

Despre digitalizarea serviciilor pe care le oferă statul se vorbește de ani de zile. Și multe Guverne au promis progrese în acest sens, dar nu prea s-a făcut mare lucru. Ei bine, ANAF pare că face niște pași în direcția potrivită.

ANAF se vede nevoită să se reinventeze în plină criză medicală. Caută soluții pentru a se asigura că veniturile și taxele pot fi plătite și-n această perioadă și vine cu niște funcții noi. Că vor funcționa sau nu, rămâne de văzut, pentru că istoria a arătat că planurile sună bine, dar sunt implementate prost sau deloc.

Ei bine, acum susține că le va permite contribuabililor să se înregistreze video în SPV – Spațiul Privat Virtual și va permite plata cu cardul pentru 30 de categorii de impozite și alte contribuții.

ANAF caută să se digitalizeze: cum sună planul

Fiscul anunță că persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual – așadar cei care au deja un user și o parolă pentru a-și verifica detaliile din cont – vor putea face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro. Astfel, arată ANAF, vei putea plăti peste 30 de impozite și contribuții.

Sistemul e următorul: în spațiul virtual, la accesarea serviciului „Plata obligațiilor fiscale”, se va afișa pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica