ANAF a băgat frica în utilizatorii de Bitcoin: ce s-a întâmplat în România, din cauza noii legi

0 0

Un număr important de comercianți români au ajuns în ultimii ani să accepte plăți cu Bitcoin. Acestea sunt procesate prin intermediul NETOPIA Payments. Se pare însă că ANAF a speriat un pic utilizatorii respectivelor soluții de plată.

Nu mai puțin de 50 de comercianți din diverse industrii, printre care PC Garage, Kartela, Evomag, Vola sau Floria, au acceptat în 2019 realizarea plătii de servicii sau produse prin Bitcoin. Acestea au fost procesate și transformate în ”bani reali” de către NETOPIA Payments. Se pare însă că numărul tranzacțiilor a scăzut simțitor din momentul în care aau început să fie monitorizate de ANAF.

“La nivelul anului 2019 s-au înregistrat aproximativ 3.000 de tranzacții plătite cu Bitcoin, cu o valoare totală de circa 2.900.000 de lei, mai puține comparativ cu anul 2018 când s-au înregistrat circa 4.000 de tranzacții, în valoare de 5.400.000 de lei. Interesanta este scăderea valorii totale a tranzacțiilor, mult mai accelerată proporțional decât numărul acestora, cauzată și de fluctuațiile semnificative a valorii criptomonedelor în ultimul an”, precizează Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA Payments, pentru wall-street.ro.

Una peste alta, plățile prin criptomonede au mers bine în România până când s-a implicat statul. Ca urmare, oficialul NETOPIA este de părere că ne vom confrunta în 2020 cu o scădere a numărului de tranzacții cu Bitcoin. În cel mai optimist caz, impozitarea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica