Amenda Google luată în UE are urmări: pe ce va cere bani acum pentru Android

0 7

Google vine cu o schimbare menită să mulțumească Comisia Europeană, dar și să arate utilizatorilor de Android că au de ales.

Odată cu anul 2020, utilizatorii Android nu vor mai avea Google drept motor de căutare implicit, ci vor avea mai multe opțiuni. Astfel, atunci când utilizatorii vor configura un dispozitiv nou, un telefon sau o tabletă, Google îi va lăsa pe aceștia să aleagă motorul de căutare pe care vor să îl folosească.

Totuși, compania americană nu va face asta pe gratis. De fiecare dată când utilizatorii aleg alt motor de căutare, Google va taxa furnizorul de servicii ales. Astfel, dacă utilizatorul de Android va alege Yahoo ca motor default de căutare, Google va încasa bani de la aceasta.

În acest sens, a organizat o licitație. Astfel, furnizorii de servicii vor trebui să spună cât sunt dispuși să plătească de fiecare dată când utilizatorul îi alege. Numai primii trei cei mai mari lictitatori care ating sau depășesc pragul setat de Google într-o anumită țară vor fi cei care vor apărea pe lista de opțiuni în statul respectiv.

Compania nu menționează care este pragul pe care aceștia să îl ia în considerare și spune că licitațiile vor fi ținute secrete.

Această măsură se va aplica totuși doar pentru utilizatorii europeni.

De ce a făcut Google schimbarea

În 2018, Google primea o amendă de cinci miliarde de dolari după ce Comisia Europeană a acuzat-o că încearcă să monopolizeze…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica