AMD Ryzen 5 – Procesorul de care ai nevoie pentru performanță în jocuri și productivitate

0 9


AMD Ryzen 5 3600X este procesorul pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când îți creezi un PC de gaming în 2019, dar nu numai.

În iulie, AMD a lansat noua serie de procesoare Ryzen, seria a treia, bazate pe microarhitectură Zen2 și pe un proces de fabricație de 7nm. Asta înseamnă performanță ridicată, mai multe nuclee și un consum energetic scăzut. De asemenea, noua gamă Ryzen 3000 de la AMD este singura care oferă suport pentru noua tehnologie PCIe 4.0 integrată pe noile plăci de bază X570. Oferă viteze de transfer pentru medii de stocare NVMe cu 42% mai mari, comparativ cu generația precedentă.

În plus, seria Ryzen 3000 poate ajunge la frecvențe de overclock mai mari cu 200 de MHz prin intermediul aplicației de optimizare AMD Precision Boost Overdrive. Asta înseamnă că orice utilizator mai mult sau mai puțin experimentat se poate „juca” cu performanța lui Ryzen 5 doar printr-o apăsare de buton.

De asemenea, cei de la AMD se laudă că noua gamă de procesoare livrează și o experiență mai bună în Windows, față de generația precedentă, fiind compatibile cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Acestea permit o experiență îmbunătățită în gaming la rezoluții de 1080p sau 1440p, dar și în ceea ce privește workflow-ul de birou.

AMD Ryzen 5 3600X este un procesor echipat cu șase nuclee, 12 fire de execuție și are un cache de 35 MB. X din denumirea 3600X reprezintă o frecvență de bază mai mare,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica