AMD lanseaza a doua generatie de procesoare Ryzen Threadripper

0 410

In cadrul expozitiei Computex 2018 au avut loc foarte multe evenimente interesante. Dupa ce Intel a venit cu o solutie inovativa pentru noile procesoare Core i9 cu 28 de nuclee si controller de memorie pe hexa-channel pe care le-a instaalt pe o placa de baza cu design unic, acum a venit randul celor de la AMD sa vina cu o inovatie.

Este vorba despre a a doua generatie de procesoare Ryzen Threadripper, procesoare echipate cu pana la 32 de nuclee. Fata de procesorul Intel, noile procesoare de la AMD vor fi compatibile cu placile de baza deja existente pe piata.

Procesoarele Ryzen Threadripper isi vor face debutul din luna august pe piata. Noua tehnologie AMD se bazeaza pe nucleu Zen+ realizat pe 12 nm si promit ca vor avea un consum mai redus de energie si totodata va creste frecventa de functionare precum si performantele calculatoarelor. Ofertele de baza ale celor de la AMD sunt cu 8,12 si 16 nuclee, dar pentru a fi la nivelul celor de la Intel lanseaza si procesoare cu pana la 32 de nuclee.

Chiar daca Intel a preferat sa foloseasca o placa de baza diferita pentru procesoarele cu pana la 28 de nuclee, momentan AMD pastreaza chipsetul X399 si placile de baza cu socket TR4. Consumul de energie pentru cele 32 de nuclee ajunge la 25W asa ca ne putem astepta ca AMD sa vina cu ceva modificari astfel incat placile de baza sa fie mai flexibile la aplicarea procedeului de overclocking.

Conform listei disponibila mai sus, noile procesoare Threadriper cu 32 de nuclee au o frecventa minima de 3.0 GHz. Aceasta poate urca pana la 3.4 GHz doar daca sistemul de racire poate face fata. Pana la lansarea oficiala a noilor procesoare atat AMD cat si Intel pastreaza secret preturile pe care le vor avea noile modele aflate la mare cautare in randul gamerilor. Noile procesoare vor fi destinate platformei HEDT iar datorita faptului ca AMD se va baza pe aceleasi placi de baza existente acum in magazine, ne vom putea astepta la un raport pret-performanta greu de batut de cei de la Intel.

 

Source Go4IT
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica