Amazon este acuzat de exploatarea angajatilor

0 302

Amazon este acuzat de exploatarea angajatilor de catre un ONG. Acestia ii solicita gigantului sa imbunatateasca conditiile de munca din fabrica la care se produc dispozitive Alexa si Kindle, fabrica situata in China. ONG-ul a scos in evidenta o mai veche idee care spunea ca Jeff Bezos s-a imbogatit pe spatele oamenilor cu salarii foarte mici.

ONG-ul China Labor Watch din New York a lansat acest raport efectuat in urma unei investigatii ample pe parcursul a 9 luni, timp in care au fost verificate conditiile de munca din fabrica unde se produc dispozitive pentru Amazon. Fabrica din Hengyang este detinuta de Hon Hai Precision Industry Co.

In raport sunt scoase in evidenta fotografii care reflecta conditiile de munca ale angajatiilor si salariile mici pentru care acestia trebuie sa munceasca ore insir fara intrerupere. Se pare ca angajatii trebuie sa faca peste 100 de ore suplimentare in fiecare luna chiar daca legislatia permite doar 36 de ore suplimentare.

„Toti angajaţii au program prelungit si salarii mici. Avand în vedere ca salariile sunt scazute, muncitorii trebuie sa se bazeze pe orele suplimentare pentru a castiga suficient pentru a mentine un nivel de trai decent”, se arata în raport.
Source Go4IT
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica