Algoritmii Twitter, manipulați: cât de eficienți au fost hackerii

0 0


Un nou studiu a descoperit o vulnerabilitate în cadrul Twitter, astfel că s-a confirmat faptul că algoritmii de tendințe, au fost manipulați. Acest lucru făcea platforma susceptibilă la atacuri de astroturfing.

Cercetătorii de la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Lausanne (EPFL) au descoperit că rețeaua socială nu ia în considerare dacă un tweet a fost șters atunci când se determină ce cuvinte cheie ar trebui să evolueze. Ca urmare, atacatorii pot împinge în mod artificial subiectele în sus pe lista tendințelor Twitter și apoi pot elimina dovezile manipulării.

Cercetătorii numesc această nouă formă de atac „astroturfing efemer”: ”În acest atac, un cuvânt cheie sau un subiect ales este promovat artificial prin activitate coordonată și neautentică pentru a părea popular și, în mod crucial, această activitate este eliminată ca parte a atacului”.

Pe Twitter, subiectele la modă sunt determinate de un algoritm care identifică subiecte care sunt populare la un moment dat. Mecanismul generează o influență semnificativă și venituri potențiale, ceea ce îl face o țintă atractivă pentru adversarii care doresc să manipuleze utilizatorii.

Astroturfingul efemer le permite să-și sporească mesajele prin exploatarea designului algoritmului de tendințe Twitter. Conform lucrării de studiu: ”Tendințele sunt actualizate la fiecare cinci minute, luând ca intrare tweet-uri care au fost publicate într-un anumit…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica