Alertele de urgență, altfel: modificarea care va fi adusă și la RO-ALERT

0 2

Alertele de urgență, notificările puternice, adesea deranjante, care apar pe telefon, televizor și radio urmează a fi actualizate. O nouă categorie va fi înființată, aceasta urmând a fi utilizată în cazul mai multor situații urgente.

Potrivt FCC, alertele de urgență urmează a fi modificate. Totodată, o nouă categorie denumită ”Alerte naționale” va fi introdusă. Această categorie de alerte va fi utilizată pentru orice, de la avertizări de incendiu forestier până la anunțuri de rachete balistice, deși în ultimii ani, deficiențele sistemului existent deveniseră clare.

Acest lucru a fost evident la începutul anului 2018, când a fost trimisă o alertă de atac cu rachete în Hawaii. Locuitorii au fost sfătuiți să „caute adăpost imediat” împotriva unui focos balistic, cu promisiunea că „acesta nu este un exercițiu”.După cum s-a dovedit, totuși, deși nu a fost un exercițiu, nu a fost nici o urgență reală.

Rezultatul va fi o actualizare care clarifică cum, de ce și când ar trebui utilizate alertele. Acesta va combina actuala categorie „Alerte prezidențiale”, testată pentru prima dată în 2018 și care nu poate fi anulată pe dispozitive. Categoria rezultată va fi ”Alerte naționale” și va fi, de asemenea, non-opțională.

Alertele de urgență vor fi mai exacte

Pentru a evita viitoarea panică în stil Hawaii, FCC încurajează toate statele să formeze Comitete de Stat pentru Comunicații de Urgență….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica