Alegeri prezidențiale 2019 | Cum afli în timp real ce se întâmplă la vot

0 15

Da, am ajuns și la turul al doilea la alegeri prezidențiale, în care se vor înfrunta Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Diaspora a început deja să voteze de vineri, iar, dacă ești în România, vei merge la vot duminică, 24 noiembrie. Până atunci, îți propun câteva site-uri și aplicații de încredere, pentru a fi mereu la curent cu ce se întâmplă. Poți vedea cum se desfășoară votul în timp real.

Dacă vrei să fii la curent permanent cu ce se întâmplă la alegerile prezidențiale, ai la dispoziție mai multe site-uri și aplicații. Prezența la vot, spre exemplu, o vezi în timp real AICI, pe site-ul oficial al BEC – Biroul Electoral Central.

Poți vedea acolo și numărul românilor care au votat în străinătate, diaspora având la dispoziție trei zile pentru a vota, la fel ca-n primul tur. Există, însă, și câteva tool-uri de monitorizare independente. Au fost create de specialiștii Code for Romania și sunt extrem de utile.

Alegeri prezidențiale 2019 | Ce trebuie să faci să știi tot ce se întâmplă la vot

Mai mulți voluntari programatori din organizația Code for Romania au creat o aplicație și două site-uri pe care le poți accesa gratuit ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă la alegerile prezidențiale.

  • VotDiaspora.ro – platforma digitală care din 2016 până azi a ajutat mai mult de 260.000 de români din diaspora să voteze
  • MonitorizareVot – singura aplicație de mobil din România, utilizată de trei ani…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica