Ajutoarele financiare de la stat au o problemă: singura șansă pentru a mai ajunge la oameni

0 1

Statul face presiuni pentru ajutoarele financiare ale oamenilor. Iată despre ce e vorba.

Ministerul Economiei cere, la prima rectificare a bugetului pe anul 2021, în principal, bani pentru completarea Schemei HoReCa și pentru finalizarea plăților din urmă de la programul Start-Up Nation 2018, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse ministeriale.

Conform surselor respective, MEAT vrea 1,5 miliarde de lei la rectificarea bugetară. Această alocare există doar sub formă de credite de angajament, pentru Schema de despăgubiri HoReCa, dar necesită transfomarea în credite bugetare, adică bani pentru plăți. Ministerul are la dispoziție credite bugetare de un miliard de lei deja în buget, dar are nevoie în total de 2,5 miliarde de lei.

Ca argument, MEAT invocă faptul că deja s-a atins plafonul maxim de 2,5 miliarde de lei, odată cu primele aproximativ opt mii de firme înscrise în schema de finanțare. Ieri, spre exemplu, la Schema HoReCa figurau înscriși puțin peste nouă mii de solicitanți. Perioada de aplicări a fost prelungită până săptămâna viitoare, pe 26 iulie.

Pentru finalizarea plăților către beneficiarii vechiului program Start-Up Nation, Ministerul Economiei solicită 60 de milioane de lei, au mai spus sursele.

Acestea sunt principalele solicitări pe care Ministerul Economiei le trimite la Ministerul Finanțelor, pentru a fi incluse în proiectul de rectificare bugetară pe anul 2021.

S-a dat drumul la ajutoarele financiare pentru…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica