Ai trecut de prima tinerețe? Vârsta de la care cei mai mulți oameni încep să se simtă bătrâni

0 2

Se spune că vârsta este mai mult legată de starea sufletească decât data de pe certificatul de naștere, dar un nou sondaj realizat cu 2.000 de americani peste 40 de ani pune la încercare această poveste.

Conform cercetării, americanul obișnuit începe să se simtă bătrân la vârsta de 47 de ani. În mod similar, respondentul obișnuit începe să-și facă griji cu privire la modificările corporale legate de vârstă în jurul a 50 de ani.

Îngrijorările referitoare la vârstă sunt omniprezente în rândul americanilor, însă cu siguranță nu doar la ei.

În total, 65% dintre persoanele intervievate spun că îmbătrânirea în general se numără printre temerile lor de top.

Când sunt întrebați despre detalii, aproape jumătate spun că sunt preocupați în cea mai mare parte de declinul mental. Într-o notă asemănătoare, 64% își fac griji că abilitățile lor de gândire nu vor rezista la fel de mult timp ca sănătatea lor fizică.

În mod surprinzător, majoritatea participanților nu sunt la fel de preocupați de pierderea aspectului lor tineresc. Doar unul din patru este preocupat de aspectul mai puțin atractiv la bătrânețe. Una din patru persoane își face griji că vor pierde legătura cu ceea ce este “hipsteresc și mișto” după ce vor fi înainta în vârstă.

Temeri de a ne pierde mințile la bătrânețe

Sondajul menționează că 56% dintre americani se îngrijorează în mod regulat de sănătatea creierului. Acest lucru…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica