Ai ”contribuit” în liceu și în generală, iar acum se amendează: cât ”costă” fondul clasei

0 3

Parlamentarii USR-PLUS au întocmit un proiect de lege controversat, care vizează sistemul public de învățământ din țara noastră.

Conform inițiatorilor proiectului inedit, colectarea de bani pentru fondul clasei va fi considerată contravenție și se va pedepsi conform legii, cu amendă între 1000 și 2000 de lei.

Atenție: Acest proiect de lege se află, momentan, în stadiul de propunere. Pentru a intra în vigoare, trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial al României. Joi, proiectul de lege a fost depus în Parlament și va urma cursul pentru legiferare. Rămâne de văzut dacă va fi adoptat și dacă va intra în vigoare.

USRL-PLUS: „Practica strângerii ilegale de bani de la părinți și copii să fie eliminată și pedepsită”

Reprezentanții USR-PLUS se declară ca fiind categoric împotriva practicii prin care profesorii strând bani de la elevi pentru așa-zis-ul fond al clasei, bani din care se cumpără diverse lucruri necesare activităților didactice, pentru care școala nu alocă fonduri.

„Am depus astăzi în Parlament o nouă inițiativă legislativă în care solicit ferm ca practica strângerii ilegale de bani de la părinți și copii să fie eliminată și pedepsită. Prezenta modificare legislativă introduce o nouă sancțiune cu caracter contravențional care poate fi constatată și aplicată de ofițerii sau agenții de poliție competenți din cadrul Ministerului…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica