Afacerea cu care românii pot da lovitura până în Crăciun. Ce au adunat de pe câmp și le-a adus bani grei

0 0

Cea mai nouă afacere gândită de români se concentrează pe producția de peleți și brichete din paiele rămase pe câmp.

Fermierii cultivă cereale și plante oleaginoase, iar după fiecare recoltare, o problemă o reprezentau resturile vegetale. De aici ideea de a le valorifica pentru un venit direct.

Producția de peleți de la Cooperativa ”Biruința Olteniei” nu înseamnă doar o singură unitate, ci sunt trei fabrici, cu o strategie individuală pentru finanțare.

”Noi o să avem trei fabrici, suntem trei furnizori, dar pe un singur brand. Primul furnizor a avut două proiecte accesate, pe StartUp Nation și unul pe POCU, și are o fabrică de brichete din paie și acum i-a dat drumul la cea de peleți din paie. La noi urmează, pe cooperativă, tot așa să avem o parte de peleți din paie pentru partea de ars și peleți furajeri din lucernă pentru partea de animale. Pe încă o societate o să fie o fabrică ce o să aibă două linii mai mari de brichete și o linie de peleți. Brichetele sunt ca niște lemne care se pun pe foc, doar că sunt din paie”, a explicat Marius Firicel.

Randamentul afacerii este promițător

”Pe Măsura 6.4 urmează să achiziționăm o fabrică ce este mai mare decât celelalte, produce cât amândouă la un loc. Fabricile sunt mecanizate, dar avem și lucrători, cei care lucrează și la fermă. Unitățile sunt destul automatizate, mai puțin ambalatul. Închiderea este semi-automatizată: trebuie să ia omul sacul,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica