Adolescenți chinezi, forțați să lucreze ca să facă difuzoare pentru Amazon

0 6

Adolescenți chinezi sunt forțați să muncească ore suplimentare sau toată noaptea ca să realizeze difuzoarele inteligente Alexa pentru Amazon.

Documente apărute pe internet arată că adolescenți, chiar și de 16 ani, sunt recrutați de Foxconn, furnizorul Amazon, pentru a lucra multe ore peste program.

Sute de astfel de copii au fost „înrolați” de Foxconn pentru a produce difuzoarele inteligente Alexa. Totul pentru ca Foxconn să atingă țintele promise gigantului american. Mulți adolescenți lucrează peste program, iar alții sunt forțați să muncească noaptea în fabrică.

Tinerii au fost luați din școli și colegii tehnice din jurul orașului Hengyang și sunt clasificați drept „stagiari”, iar profesorii lor sunt plătiți de companie ca să vină să-i acompanieze. Mai mult, aceștia sunt rugați să încurajeze copii dificili să accepte munca suplimentară, în plus față de tura normală.

Xiao Fang, 17 ani, avea rolul de a aplica o folie protectoare pe 3000 de Amazon Echo Dot în fiecare zi, iar la început credea că urma să lucreze opt ore pe zi, timp de cinci zile pe săptămână. A ajuns să petreacă zece ore pe zile, timp de șase zile pe săptămână în fabrica Foxconn.

Munca în fabrică, obligatorie

A vrut să renunțe, dar profesorul a amenințat-o că dacă nu lucrează o să aibă probleme cu notele și cu bursa. Unii elevi muncesc mai bine de două luni în fabrică pentru ca Foxconn să poată livra ceea ce a promis. Potrivit…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica