Adevărul despre textul din 1942 care ar fi prevestit pandemia de acum

0 2


Este evident că fake news-ul este un fapt. Mai ales în era Covid. De ceva timp se tot vehiculează afirmația conform căreia scriitorul britanic C. S. Lewis a scris un pasaj din cartea “The Devil’s Letters to His Nephew”, din 1942, care are similitudini cu pandemia de acum.

Mesajul atribuit lui Lewis a circulat intens pe Facebook în aceste luni. Mesajul viral susține că autorul C.S. Lewis a scris într-unul dintre romanele sale, un dialog între doi demoni, că „atâtea suflete sunt conduse în iad, din frica de a se îmbolnăvi”. „Și cum ai reușit să aduci atâtea suflete în iad la acea vreme? – Din cauza fricii. Dar de ce le era frică? Teama de a fi torturat? Teama de război? Teama de foame? Nu, de frica de a se îmbolnăvi”, se arată în postare.

Textul continuă să spună că oamenii au ajuns să traiască într-un „mare lagăr de concentrare pentru prizonieri voluntari”, deoarece oamenii nu și-au părăsit casele, n-au avut contact uman și nu s-au plimbat.

Nu există nicio dovadă că Lewis a scris pasajul

Citatul din postare nu apare în niciuna dintre cărțile de non-ficțiune pe care Lewis le-a publicat în 1942: „The Case for Christianity”, „A Preface to Paradise Lost”,  „Broadcast Talks” și „The Screwtape Letters”, conform USA Today. De asemenea, textul nu apare nici într-o carte numită „Quotable Lewis” care prezintă 1.500 de citate ale autorului britanic.

În timp ce o căutare pe Google a pasajului nu apare în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica