Adevăratul număr de bolnavi, dezvăluit de un medic din Milano: de unde vine discrepanța

0 3

Peste tot în lume se vehiculează că numărul bolnavilor de coronavirus este semnificativ mai mare decât cel din statisticile oficiale. Explicația pentru această situație a fost confirmată de un specialist în boli infecțioase de la Milano.

Metropola Milano din Italia continuă să fie unul dintre cele mai populate orașe afectate de coronavirus. Cu toate acestea, oamenii au început să fie mai relaxați în ultimele zile datorită scăderii numărului de cazuri și a ratei deceselor. Medicul Massimo Galli este specialist în boli infecțioase la spitalul Luigi Sacco din Milano și vine cu un avertisment important. ”Să nu cântăm victoria și, mai ales, să nu începem să vorbim prea curând despre redeschidere.”, a afirmat cadrul medical din prima linie de luptă împotriva pandemiei.

El vede un pic de optimism în situația actuală, dar îl consideră un semnal mic. Motivul, explică Galli pentru cotidianul Il Messaggero, constă în faptul că „multe persoane au fost blocate în casă cu infecția deja în curs, în fază de incubație, sau la primele manifestări”, fără să fi avut ocazia să fie testate. Din acest motiv, „în Lombardia, pentru a fi optimiști, avem de 7 până la 10 ori mai multe persoane infectate decât susţin datele oficiale. E clar că distanțarea a fost esențială pentru a face față epidemiei, dar, din păcate, există persoane a căror stare de sănătate poate să se agraveze rămânând acasă”, a continuat expertul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica