Acuzațiile grave pe care Huawei le aduce Statelor Unite

0 8

Războiul comercial dintre Statele Unite și China nu s-a încheiat, iar Huawei aduce acum acuzațiii destul de grave la adresa statului american.

Compania chineză a emis un comunicat de presă în care spune că Statele Unite ar „folosi orice instrument pe care îl au la dispoziție” pentru a-i distruge afacerile. Printre acestea s-ar număra și mai multe acțiuni ilegale.

Huawei susține acum că SUA ar fi coordonat atacuri cibernetice asupra companiei pentru a se infiltra în sistemele sale informaționale.

De asemenea, gigantul tech chinez crede că americanii ar fi încercat și să-i amenințe și intimideze angajații. Astfel, susține că anumite persoane din staff-ul său ar fi fost de reținuți pe nedrept. Mai mult, Huawei crede și că agenți FBI ar fi fost trimiși la locuințele angajaților săi pentru a-i presa pe aceștia să dea informații despre companie.

Totuși, compania chineză nu a oferit nicio dovadă în acest sens.

Care este relația actuală dintre SUA și Huawei

În mai 2019, președintele Donald Trump a pus compania pe lista neagră în Statele Unite. De atunci, s-a răzgândit de mai multe ori în ceea ce privește modul de acțiune.

Departamentul Comerțului din SUA a primit peste 130 de aplicații de la companii care voiau să primească acordul să vândă bunuri americane către Huawei. Asta vine în contextul în care președintele Donald Trump a anunțat că anumite vânzări ar urma să fie permise. Este vorba despre acele…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica