Achiziția care ar putea arăta, de fapt, proporțiile epidemiei din România

0 0


Luni, 23 martie, numărul îmbolnăvirilor din România a crescut semnificativ. Și asta ar putea arăta o înrăutățire a situației. Ministerul Sănătății a pregătit o achiziție în acest sens, pentru a face lumină în situația de criză.

Luni, 23 martie, Guvernul a venit cu noi cifre oficiale legate de epidemia de coronavirus. Până la ora 13:00  – ora la care sunt comunicate aceste date – pe teritoriul României au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre acestea, 73 au fost declarate vindecate și externate, dar există și vești proaste: patru persoane au decedat din cauza bolii (n.red.- bilanțul a crescut la cinci persoane în dupa-amiaza zilei de miercuri). Persoanele decedate erau internate în spitale din București, Craiova, Iași și Suceava. Per total, au fost înregistrate, față de ziua de duminică, 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Mulți au acuzat Guvernul că, de fapt, nu fac suficiente teste. Dar Ministerul Sănătății, prin Unifarm, a anunțat o achiziție importantă în acest sens.

Câte teste cumpără România pentru a afla proporțiile epidemiei din România

Ministerul Sănătății, prin Unifarm, susține că a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziţia unui număr de două milioane de teste de diagnostic molecular.

Astfel, prima tranșă – adică 200.000 de teste – ar urma să ajungă în această săptămână.

”În prezent,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica