Acestea sunt șase misiuni spațiale pe care trebuie să le urmărești în 2021

0 5

Explorarea spațială a obținut câteva premii notabile în 2020, în ciuda pandemiei COVID-19, inclusiv zboruri spațiale comerciale umane și misiuni spațiale cu returnarea probelor de asteroid pe Pământ.

Anul 2021 se așteaptă a fi la fel de interesant. Iată câteva dintre misiunile la care trebuie să fii atent.

Artemis 1

Artemis 1 este primul zbor al programului internațional Artemis condus de NASA care trimite astronauții pe Lună până în 2024, conform site-ului oficial. Acesta va consta dintr-o navă spațială Orion fără echipaj care va fi trimisă pe un zbor de trei săptămâni în jurul Lunii. Va ajunge la o distanță maximă de Pământ de 450.000 km – cea mai îndepărtată navă spațială care poate transporta oameni de până acum.

Artemis 1 va fi lansat pe orbita Pământului pe primul sistem de lansare spațială NASA, care va fi cea mai puternică rachetă în funcțiune. Capsula Orion va călători apoi pe Lună sub puterea furnizată de un modul furnizat de Agenția Spațială Europeană (ESA).

Misiunea va oferi inginerilor de pe Pământ șansa de a evalua modul în care se desfășoară nava spațială în spațiul profund și de a servi ca model pentru misiunile lunare cu echipaj ulterioare. Lansarea Artemis 1 este în prezent programată pentru sfârșitul anului 2021.

Misiuni pe Marte

În februarie, Marte va primi o flotilă de invitați robotici tereștri din mai multe țări. Sonda spațială Al Amal (Hope) din Emiratele Arabe…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica