Aceste tatuaje inteligente pot detecta boli și-ți pot salva viața. Cum funcționează și cât de eficiente sunt

0 1

În premieră, inginerii au descoperit cum să facă tatuaje strălucitoare încorporate cu aceleași tipuri de lumini care îți luminează ecranul telefonului și al televizorului.

Tatuajele ar putea, dacă sunt încorporate cu senzori sau alte tehnologii inteligente, să se transforme în senzori medicali utili sau chiar să ajute la menținerea alimentelor proaspete, potrivit cercetărilor publicate luna trecută în revista Advanced Electronic Materials.

Fie că îl numești un tatuaj inteligent sau un purtabil flexibil, tehnologia de bază s-ar putea dovedi de fapt incredibil de valoroasă. De exemplu, senzorii fac ca tatuajul să strălucească atunci când un atlet se deshidratează critic sau când mâncarea este pe cale să expire.

„În domeniul asistenței medicale, tatuajele ar putea emite lumină atunci când se schimbă starea pacientului sau ar putea fi combinate cu terapii sensibile la lumină pentru a viza celulele canceroase, de exemplu”, a explicat autorul principal al studiului Franco Cacialli, fizician la University College London.

Aceste tatuaje strălucitoare nu sunt permanente și, de fapt, sunt aplicate și îndepărtate la fel ca orice alt tatuaj temporar. Dacă te-ai săturat de ele, cercetătorii spun că le vei putea îndepărta cu apă și săpun.

Aceste tatuaje pot depista cancerul și pot reprezenta o revoluție în medicină

Simpla cerneală din acul unui aparat de tatuat ar putea fi cheia îmbunătățirii detectării cancerului,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica