Aceste diamante arată ca unele adevărate, dar sunt făcute, de fapt, în laborator

0 2

O echipă internațională de cercetători a creat diamante la temperatura camerei, în doar câteva minute, folosind niveluri extrem de ridicate de presiune.

Echipa a ajuns la două tipuri de diamante: una obișnuită pe care o vei găsi pe o bijuterie și un Lonsdaleite, care este un tip ultra-puternic de diamant care se găsește de obicei la locul impactului meteoritului.

„Diamantele naturale se formează de obicei pe parcursul a miliarde de ani, la aproximativ 150 de kilometri adâncime în Pământ, unde există presiuni ridicate și temperaturi de peste o mie de grade Celsius”, a declarat profesorul Jodie Bradby al Universității Naționale Australiene într-un comunicat.

De obicei, procesul de creare a diamantelor artificiale a implicat temperaturi extrem de ridicate – dar noua metodologie, detaliată într-o lucrare publicată în revista Small în această lună, ar putea permite crearea diamantelor și la temperatura camerei.

Iată cum funcționează: folosind o „celulă de diamant”, un dispozitiv folosit pentru a genera cantități extreme de presiune, echipa a zdrobit atomii de carbon la presiunea echivalentă a 640 de elefanți africani.

Cercetătorii speră că descoperirea lor ar putea duce la noi modalități de producere a diamantelor artificiale la scară largă. Lonsdaleitul, în special, s-ar putea dovedi util deoarece este semnificativ mai greu decât diamantele obișnuite și poate fi „folosit pentru tăierea materialelor ultra-solide pe…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica